Kruiden kweken

Kruiden kweken in eigen tuin

Wanneer je graag in de keuken staat en er dan ook van kan genieten om met verse ingrediënten te werken om de lekkerste maaltijden te bereiden, dan zul je ongetwijfeld regelmatig kruiden kopen voor de finishing touch van jouw maaltijden. Kruiden geven een gerecht vaak net precies de extra smaak die ze nodig hebben en ze zijn onmisbaar. Wanneer jij een echte hobbykok bent, dan kan het interessant zijn om je eigen kruiden te kweken. Kruiden kweken is een leuke hobby waar je niet zo heel veel tijd en ruimte voor nodig hebt, maar waarbij je wel lang kunt genieten van de resultaten.

Meer afwisseling in gerechten

Als jij graag wat afwisseling zoekt in de gerechten die je maakt en je pakjes en zakjes uit de supermarkt liever vermijdt, dan is de kans groot dat je regelmatig een bezoek brengt aan de kruidenwinkel. Zo kun je de kruiden voor ieder gerecht in huis halen en daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld nasi kruiden of Italiaanse kruiden. Kruiden kopen is natuurlijk super makkelijk, maar kruiden kweken is eigenlijk veel leuker. Daarnaast kun je naast de smaak die je krijgt van de kruiden ook genieten van de heerlijke geur die je kunt verwachten. Tijdens het koken hoef je alleen maar de kruiden te oogsten en een bezoekje aan de supermarkt is zo overbodig.

Eindeloos combineren met je eigen kruiden

Je kunt veel verschillende kruiden kweken, daarbij kun je zelf een goede selectie maken van soorten kruiden die jij vaak gebruikt in de keuken of die je misschien zelf wel vaker zou willen gebruiken. Wanneer je zelf verschillende soorten kruiden hebt, kun je deze ook gaan combineren om zo bijvoorbeeld cajunkruiden te maken. Deze cajunkruiden bestaan uit verschillende kruiden die jij zelf kunt mengen. Zo heb je cajunkruiden naar eigen smaak en heb je eigenlijk de kruiden zelf kunnen kweken. Hetzelfde geldt voor Italiaanse kruiden en de nasi kruiden die je zelf helemaal naar wens kunt samenstellen of met een beetje inspiratie van internet.

Voordelen van kruiden kweken

Het kruiden kweken heeft een aantal voordelen, het is natuurlijk een leuke hobby en bezigheid om de plantjes zich steeds iets verder te zien ontwikkelen. Daarnaast heb je niet veel ruimte nodig, omdat kruiden vaak geen enorme planten worden en je kunt zelf eindeloos gaan combineren met de kruiden. Door zelf unieke combinaties met je zelfgekweekte kruiden te maken, kun je vertrouwen op bijzondere combinaties die jouw zelfgemaakte gerechten uniek zullen gaan maken. Zo kun jij je smaakpapillen wat verfijnen en je gerechten nog wat meer diepgang gaan geven. Als echte hobbykok is het kruiden kweken daarom zeker een must.

 

Je eigen kruidenwinkel thuis

Wanneer je graag in de keuken staat, dan heb je vast al wel eens een kruidenwinkel bezocht om op zoek te gaan naar leuke combinaties en keek je misschien wel je ogen uit. Deze kruidenwinkel is ontzettend interessant om inspiratie op te doen en om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Je hoeft namelijk door zelf te kweken nooit meer te kiezen uit een beperkt assortiment, maar je kunt je eigen assortiment creëren door helemaal los te gaan met het kweken van je eigen kruiden.

Older Post Newer Post