Welkom bij fyrespices

Wij zijn Benny en Dennis, en wij zijn fyrespices! Wij maken uitzonderlijke blends voor al uw kookdoeleinden, kruidenmelanges voor ieder seizoen, verpakt in een buitengewoon design, handgemaakt in Nederland.
We hebben een passie voor alles dat met lekker eten te maken heeft, en kruiden spelen hier een centrale rol. Kruiden en specerijen staan eindeloze variatie en creativiteit toe, en wanneer je deze precies juist mengt kunnen ze je herinneren aan een reis, een plaats of een bijzonder moment, en een gewone maaltijd veranderen in een echte smaakervaring.

Een vers perspectief

Het is een feit dat versgemalen specerijen het best smaken, daarom malen wij al onze producten zelf van hele gedroogde kruiden en specerijen. Zo kunnen wij garanderen dat er geen ongewenste toevoegingen in onze producten aanwezig zijn, dat ze verser zijn, en beter smaken. Daarnaast worden verschillende specerijen voordat ze gemalen worden eerst door ons geroosterd, dit activeert specifieke aroma’s en resulteert in een dieper en complexer smaakprofiel. 

Even voorstellen

Mijn naam is Dennis, de wetenschapper van Fyrespices. De wetenschap achter voeding is wat mij fascineert, daarom heb ik jarenlang medisch onderzoek gedaan en een doctorstitel behaald op het gebied van voeding en energiemetabolisme.
Mijn wetenschappelijke vaardigheden neem ik mee in het samenstellen van nieuwe kruidenmelanges, en in het bestuderen van uitheemse kruiden en specerijen, en al hun unieke eigenschappen, zowel op gebied van smaak als gezondheid.

Hallo ik ben Benny, het creatieve brein van Fyrespices. Ik heb een achtergrond in de creatieve industrie, waar ik werk aan visuele elementen tijdens grote evenementen. Daarnaast heb ik een liefde voor grafisch design, fotografie en videografie.
Koken en lekker eten speelde altijd al een belangrijke rol in mijn familie, en dat is nog altijd zo. Over de jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld en ik kook het liefst over open vuur. De smaken van verschillende kruiden, houtsoorten, de rook, en het reguleren van temperatuur fascineren mij, en stellen mij in staat om steeds weer unieke en smakelijke gerechten te bereiden. 

Wetenschap en creativiteit

In 2018 kwam Dennis in het huis naast Benny te wonen, en zo werden wij buren en vrienden. Het liefst koken en eten we samen, vanuit hier is Fyrespices in 2020 ontstaan.

Bij het ontwikkelen van onze kruidenmelanges zie je Dennis vooral met weegschalen, maatschepjes en eindeloze tabellen met data in de weer, terwijl Benny het creatieve aspect op zich neemt. Onze verschillende achtergronden maken een geweldige combinatie die elkaar complimenteren. Samen creëren we uitzonderlijke versgemalen kruidenmengsels, en koken, grillen en experimenteren we erop los. Zo werken we verder aan het uitbreiden van ons assortiment, zodat we u kruidenmelanges kunnen aanbieden voor iedere gelegenheid.

Kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol in het verzorgen van een ware smaakervaring, en verdienen daarom ook een prominente positie in de keuken. Daarom is naast de smaak, een uniek design dat geweldig staat in iedere keuken ook absoluut van belang. Dit resulteert in een kwaliteitsproduct dat fantastisch is van binnen en van buiten.

Ontdek het verschil